Onsdagskvällen

i onsdags halv 6 stog jag i köket och tänkte ska hänga upp längderna. plocka fram odm vekla ut dom som man gör.. började med ena sidan när den sitter och jag ska gå och trä på andra hör jag något från vardagsrummet tänker intep å att Rasmus gnyr tror han drömmer. den kommer dunsen och skriken från barnen.
flyger in i vardagsrummet då ligger rasmus på mage på govlet teo gråter rasmus gnyr..
purjo tar teo jag rasmus.
rasmus somnar om och jag får panik han får inte osva han måste skrika ås jag vet att han har ont. något är fel nu när han inte säger ett knyst. efter 10 mins kö till sjukvårdsupplysningen så åkerj ag in til akuten. varpå en helt nervös läkare undersöker rasmus.. allt är bra vi åker hem efter 2 timmar.
så nu har rasmus 3 blåmärken på näsano ch 1 på kinden. men annars är han fullt normal.
det var den väsrta väntan jag har känt.
teo ville bara bära rasmus eller krama honom. stackars liten kille osm blev så rädd änr jag bara gallskrek av förtvivlan.

Flytten

Nu har vi flyttat och börjar komma i ordning.
sakerna får sin plats. men endå vet man inte vart allt ska vara.

Teo har börjat hos en dagmamma och det går kanon bra. är bara han och en 2årig pojke där så de har kanon kul ihop.

Rasmus äter och sover. han är 54lång och 4005gram stor.

jag själv börjar tänka och tänka vet inte hur jag ska få ordning på allt i skallen och alla känslor. just nu läggs dom i sortera senare facket. men det facket är redan överfullt.

Förlossningen!

Den 4/2 kl halv 8 ringde jag förlossningen för att kolla läget. kvinnan som svarar säger att jag ska komma in vid 9 så de får ta vattnet.
så vi rusar runt här hemma och klär på Teo och oss själva och iväg till dagis och min mor.
väl uppe på förlossningen så öppnar pia alm den BM jag inte klickade med när jag födde Teo och som jag inte ville träffa. nåväl hon tar jornalen och vi sätter oss i dagrummet.
hon kutar iväg med jornalen till en annan BM.
trax därefter kommer en ganska kort kvinna med 2 andra i släptåget och hälsar och talar om att hon studerar till Bm och frågar om hon får sköta allt under uppsikt av en BM. svarar ja då.
vi får rum nummer 7 samma som teo föddes i.
där inne hänger vi av oss tar av skorna purjo sätter sig i en stol och dom plockar fram nattlinet och rocken dom snygga nätrosorna och bindan.
 jag klär om, purjo får hänga upp mina kläder.
jag lägger mig i sängen och vi kör en kurva. ber om ett täcke för kallt vare i rummet. får ligga så i 30 min sen kommer BMorna farande igen och börjar plocka fram grejer så de ska kunna ta hinnan. först känner hon efter men hittar inte så de byter då hittar hon och tar den. på en gång börjar små värkarna komma.
nu är kl 10ca.
tiden går värkarna blir tätare dock ej så onda. kan andas mig igenom dom ännu.
purjo går och gör en macka åt mig vid halv 1. sen traskar han iväg och äter i kafeterian.
han kommer vid 13 igen. då har jag ås ont så jag svär vid varige värk och sluter ögonen.
ber honom ringa på klockan för nu vill jag bada.
BM kommer in och kollar. sen tappar de upp vattnet. tar mig iväg till badrummet.
väl där så är kl halv 2. kliver i men hittar ingen bekväm ställning att flyta i så sitter upp och hänger över kanten och greppar ena benet av purjo.
när kl är 14 så kommer BM in och ska höra på hjärtljuden vrålar då åt henne att förbereda EDAN för nu vill jag döda någon som jag säger rakt ut och stirrar på henne.
hon ska ringa på läkaren så jag får EDA.
kliver upp ur badet och sätter mig på en stol nu är värkarn så kraftiga att jag inte vet vart jag ska ta vägen när dom kommer.
nästa stund psyr jag rakt ut.. när vi väl kommit tillbax till rummet är kl halv 3.
de undersöker mig och sen är det skiftbyte. ny BM kommer in och ny sköterska.
narkosläkaren kommer in mitt under min värk och vill ta i handen kan han glömma så han presenterar sig som kalle. svaret han får blir kul för dig då. dom små garvar runt mig.
purjo stårp å knäna vid mitt ansikte BM hålleri  fötterna mina så jag kan spjärna när en värk kommer.
då börjar narkosläkaren tvätta ryggen. när han tagit 2 tussar frågar jag vad han gör.. och säger att det var ett jävla tvättande.
sen tvättar han med 2 tussar till sen lockalbeövar han. mitt under allt så förklarar han vad han gör. ber honom mitt i allt att vara tyst vill inte höra. ber purjo prata men han kommer av sig då börjar BM och sköterskan prata hejvilt om ingenting.
nu är kl tio i 3 och jag har fått provdosen. så ska byta sida. mitt i vändningen stirrar jag på denna kalle och vrålar nu kommer huvudet. sköterskan tittar snabbt ner i trsorona och nickar då rycker BM upp en sax så klipper av dom trsoa och binda flyger åt varsitthåll och mitt ena ben är i luften så sköterskan tar tag i det frgåar henne om hon håller hon svarar jag håller tills bebisen är ute. sen ser jag purjos ögon bli jätte stora för han sitter så han ser hela musen på mig. vrålar titta inte om det är otäkt han kommer snabbt upp till mitt huvud och jag greppar tag i honom då kommer huvudet.
då frågar kalle om jag vill ha mera bedövning viftar bort honom då. och i nästa krystvärk kommer Rasmus farande. BM lindar bort navelsträngen osm är runt halsen på honom och visar upp honom. vi bara glor. jag skakar så så vet inget.
purjo klipper navelsträngen och moderkakan kommer ut.
vi lyfter handduken och benet på honom och glor. sen säger jag jag har bara rosa kläder med mig. alla garvar och säger du får ta en tjej nästa gång.

image4

En tid har gått!

Nu har vi landat i två barns chocken.
Teo pussar Rasmus helatiden men kan även sno hans napp när han inte hittar sin egen.

vi har packat massa den senaste tiden. och i morgon går lasset till nya lyan. ska bli så skönt.

idag var vi på banken och ordna våra papper och skrev för lägenheten. tror ni inte mäklaren var försenad och så jävla virrig så jag höll på att garva.  han missa massa men det är hans förlust vi vann på det.


idag vare Teos sista dag på dagis han bjöd alla på glass.
tror inte han förstår vad som händer här hemma mera än att allt ska ner i lådor.
han har matvägrat i 3 dar.. men idag åt han lite pommesfrites. endå något.

Rasmus är så lugn och snäll piper bara när han vill äta eller mysa en stund.

Lördags tidsfördriv

jahap efter en tur på stan så kommer vi hem och ska ta ut vagnen ur bilen då har den gått sönder.
tror in inte purjo står och glor i snön efter skruvarna.. men vad fan lsuta glo böj dig ner och känn eller ge fan i det.

skiter nu i vagnjäveln den är sönder får väl lämna in den så den blir lagad. var bara så jävla otur att purjo skulle lså bakluckan på vagnen bara för han blev sur. som altid häromdagen blev han arg på tangentbordet och då gick ena foten av på den.

men skit samma får snart något jävla ryck här och löper amok.

trodde vi skulle ha en sista dagen som 3 i familjen stan. men skit samma kunde vart hemma istället.
enda bra med turen var att jag hitta en nicke nyfiken bok till teo.
han bara älskar den apan...

fredags koll

jahap trodde jag ksulle få en jätte sur dr men in kom en jätte trevlig äldre kvinna.
som glatt kännde på mig och konstaterade 3 cm öppen och jätte mjuk tapp.. så hinsvepte hon mig och jag klädde på mig så titta hon på mig och sa ring på snödag ca 9 och hör hur dom ligger till så får ud komma på söndag så tar vi vattnet om det inte satter igång av hinsvepningen.. blev så glad så jag bara stog och glodde på henne..

så ska tydligen få föda barn på söndag om inget hänt själv innan.. vad vad roligt..

RSS 2.0